Voor werkgevers

Pensionering is een grote verandering voor het bedrijf en werknemers. Optimaliseer dit door de juiste keuze te maken die voor zowel het bedrijf als werknemer positief uitpakt. Met de training bij EWM3 pensioeninzicht creëert uw bedrijf de basis voor een bewuste pensionering.

Is uw duurste arbeidsvoorwaarde zinvol besteed?

Na het salaris is het pensioen de duurste arbeidsvoorwaarde. In de praktijk wordt dit helaas niet altijd als zodanig gewaardeerd. En daar komt dan nog eens bij dat werknemers en werkgevers niet echt een idee hebben welke mogelijkheden er zijn om van hun bestaande pensioen maatwerk te maken. Laat het pensioen zich aan uw werknemer aanpassen en niet andersom. Maak uw investering in de duurste arbeidsvoorwaarde zinvol, zodat zowel u als uw werknemers er tevreden naar uit kunnen kijken.

Waarom als afscheidscadeau een training EWM3 pensioeninzicht?

Uw werknemer laten voorbereiden op de aanstaande pensionering geeft rust voor alle partijen. Er kan tijdig voorbereid worden op de emotionele aspecten en de onvermijdelijke financiële keuzes. Met het bestaande pensioen kunnen veel keuzes worden gemaakt. Keuzes die kunnen passen bij uw gezamenlijke wensen. Sommige werknemers wensen eerder of gedeeltelijk te stoppen. Sommige werknemers willen graag doorwerken na de pensioendatum en u juicht het toe. Wat zijn dan mogelijke keuzes die gemaakt kunnen worden?

Een goede voorbereiding start eigenlijk al drie jaar voor de pensioendatum om te komen tot overwogen keuzes.

Investeer in perspectief, voorkom uitval, creëer een basis voor een gefaseerde pensionering die u beiden wenselijk acht.

Stel dat u graag zou willen dat een werknemer nog blijft doorwerken, maar uw werknemer eerder wil stoppen. Dat lijkt ver uit elkaar te liggen maar niets is minder waar. Door het verkregen inzicht van verschillende mogelijkheden lijkt de onzichtbare overeenkomst tussen u en uw werknemer dichterbij dan partijen verwachten.

Veel gepensioneerden komen in het zogenaamde “zwarte gat” terecht. Het vooruitzicht kan sommigen hier al in doen belanden vóórdat ze met pensioen zijn. Onnodig en simpel te voorkomen. Werknemers die tijdig perspectief krijgen aangeboden door hun werkgever blijven de laatste jaren meer betrokken en gemotiveerd bij uw bedrijf. De positieve aspecten hiervan hoeven wij u niet uit te leggen.